XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny 11 sierpnia 2018 r.
“RM Gastro”
9.00 Obowiązkowa odprawa Jury i drużyn kucharzy w “RM Gastro” ul. Sportowa 15 a, Ustroń
10.00 Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw Polski i start 1 drużyny
10.00-13.30 Prezentacje firm sponsorskich RM Gastro
11.00-11.30 Pokaz kulinarnego rozbioru tuszy jagnięcej i tuszy gęsi, inż. Piotr Lenart, prof.dr hab. Bronisław Borys
11.30-13.30 Lunch w “RM Gastro” dla uczestników i obsługi Mistrzostw
14.30 Zakończenie Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny RM Gastro
Rynek
10.00 Ustawienie zagrody z owcami, stoisk dla artystów i rzemieślników
12.00 Oficjalne Rozpoczęcie Święta Baraniny, wystrzał armatni, trombita
12.00 Rozpoczęcie Święta baraniny
12.00-14.00 Pokazy kulinarne (szefowie kuchni RMGASREO, Niech Cię Zakole Toruń)
12.00-18.00 Koncerty kapel góralskich: Hora, Gronie, Torka, Polandia
13.00-13.30 Rozpoczęcie konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach” – Biblioteka Miejska
14.00-14.30 Archaiczne strzyżenie owiec
15.00 Ogłoszenie wyników konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach”
16.00 Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród w konkursie XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny
12.00-17.00 Występ kapel góralskich
XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Świeto Baraniny1