XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny

Informacje

Start wydarzenia: 11 sierpnia 2018 o godz. 10:00

Miejsce: Rynek

Wstęp: Wstęp wolny


Opis

XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny 11 sierpnia 2018 r.

 

“RM Gastro”

9.00 Obowiązkowa odprawa Jury i drużyn kucharzy  w “RM Gastro” ul. Sportowa 15 a, Ustroń

10.00 Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw Polski i start 1 drużyny

10.00-13.30 Prezentacje firm sponsorskich RM Gastro

11.00-11.30 Pokaz kulinarnego rozbioru tuszy jagnięcej i tuszy gęsi, inż. Piotr Lenart, prof.dr hab. Bronisław Borys

11.30-13.30 Lunch w “RM Gastro” dla uczestników i obsługi Mistrzostw

14.30 Zakończenie Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny RM Gastro

 

Rynek                      

10.00 Ustawienie zagrody z owcami, stoisk dla artystów i rzemieślników

12.00 Oficjalne Rozpoczęcie Święta Baraniny, wystrzał armatni,  trombita

12.00 Rozpoczęcie Święta baraniny

12.00-14.00 Pokazy kulinarne (szefowie kuchni RMGASREO, Niech Cię Zakole Toruń)

12.00-18.00 Koncerty kapel góralskich: Hora, Gronie, Torka, Polandia

13.00-13.30 Rozpoczęcie konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach” – Biblioteka Miejska

14.00-14.30 Archaiczne strzyżenie owiec

15.00 Ogłoszenie wyników konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach”

16.00 Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród  w konkursie XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny

12.00-17.00 Występ kapel góralskich

 

XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Świeto Baraniny1

 

 


Mapa

Translate »
Skip to content
Koszyk0